Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Jest Najszybszy Interent Na Swiecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2x UP

jemu chodzilo o np. neostrade netie upc i te inne

EDIT:

Ja mam upc i smiga calkiem dobrze ;d(teraz neo. 20mb/s jest)

Zbieram "Lajki"

Opublikowano

"Mająca 75 lat mieszkanka Karlstad ( Szwecja ), Sigbritt Löthberg, ma w domu najszybszy internet na świecie - jego przepustowość to 10 Gb/s, a w porywach nawet 40 Gb/s. Nie wiadomo, czy pani Löthberg wykorzystuje go do surfowania w Sieci - wiadomo natomiast, że dzięki niemu... suszy pranie.

Sigbritt Löthberg zawdzięcza swoje łącze synowi, inżynierowi Peterowi Löthbergowi, który pracuje nad nowymi technikami modulacji sygnału w światłowodach. Dzięki jego ostatnim eksperymentom możliwe jest już przesłanie olbrzymiej ilości danych na odległość 2000 kilometrów - bez konieczności używania dodatkowych wzmacniaczy.

Aktualnie pani Löthberg korzysta z infostrady, którą da się przesłać 10 Gb ( 1,25 GB ) danych w ciągu sekundy. W szczytowych okresach przepustowość wynosiła nawet 40 Gb/s. To jednak ciągle mało: jej syn zastanawia się, czy by nie udostępnić jej połączenia o przepustowości 100 Gb/s.

Elektronika odpowiedzialna za modulację sygnału mocno się nagrzewa. Dlatego matka inżyniera wykorzystuje ją przede wszystkim do... szybkiego suszenia prania. Specjaliści żartują, że przy większej przepustowości będzie mogła suszyć ubrania swoje i swoich sąsiadów."

cvsk.jpg

Opublikowano

"Mająca 75 lat mieszkanka Karlstad ( Szwecja ), Sigbritt Löthberg, ma w domu najszybszy internet na świecie - jego przepustowość to 10 Gb/s, a w porywach nawet 40 Gb/s. Nie wiadomo, czy pani Löthberg wykorzystuje go do surfowania w Sieci - wiadomo natomiast, że dzięki niemu... suszy pranie.

Sigbritt Löthberg zawdzięcza swoje łącze synowi, inżynierowi Peterowi Löthbergowi, który pracuje nad nowymi technikami modulacji sygnału w światłowodach. Dzięki jego ostatnim eksperymentom możliwe jest już przesłanie olbrzymiej ilości danych na odległość 2000 kilometrów - bez konieczności używania dodatkowych wzmacniaczy.

Aktualnie pani Löthberg korzysta z infostrady, którą da się przesłać 10 Gb ( 1,25 GB ) danych w ciągu sekundy. W szczytowych okresach przepustowość wynosiła nawet 40 Gb/s. To jednak ciągle mało: jej syn zastanawia się, czy by nie udostępnić jej połączenia o przepustowości 100 Gb/s.

Elektronika odpowiedzialna za modulację sygnału mocno się nagrzewa. Dlatego matka inżyniera wykorzystuje ją przede wszystkim do... szybkiego suszenia prania. Specjaliści żartują, że przy większej przepustowości będzie mogła suszyć ubrania swoje i swoich sąsiadów."

Śmieszne jest tylko to, że dysk nie nadąża z takim zapisem danych ;] i pojawiają się błędy w kodzie pliku

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Śmieszne jest tylko to, że dysk nie nadąża z takim zapisem danych ;] i pojawiają się błędy w kodzie pliku

Jednakże widać, że ten dysk raczej powinien nadążać ;P

Bo nic nie było o tym wspomniane.

cvsk.jpg

Opublikowano

Napewno NASA ma najszybszego neta ^ ^

czytałem że w Japonii mają neta 160mb w cenie 7000jenów to nie całe 200zł : D

Opublikowano

u mnie w mieście można zakładać bez problemu łacze 1Gb jeśli się tylko zapłaci i posiada kartę sieciową , to tylko kwestia przepięcia w routerze na inny kabel . zresztą to troche i tak bez sensu jak całe miasto i wszyscy ISP są wpięci w jeden wspólny węzeł światłowodowy gdzie pomiędzy userami z róznych sieci i części miasta prędkość wacha się od 2 do 6 MB/s

zresztą powoli normalne łącza powoli wypierane sa przez światłowody , gdzie na jednym łaczu masa usług , Polska jak na razie daleko za murzynami i nawet taka Rumunia bije nas na głowe przyłaczami gdzie najsłabsze jakie jest dostępne to to ok 10 Mb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ja byłem na obrzezu Wrocławia.

i był net 1gb/s

pobieram 300mb/s normalnie w 1s pobierałem gre na PSP.

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.